Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko Aidosti asiallasi

Tietoja

Tietoja

Maailmanlaajuinen finanssikriisi ja sitä seurannut taantuma on muistuttanut selkeästi, että markkinatalous tarvitsee paremmat pelisäännöt toimiakseen sosiaalisesti vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävästi.

Olen luvannut jatkossakin tehdä kaikkeni kehittääkseni Euroopan parlamenttia ja sen politiikkaa paremmin ihmistä huomioon ottavaksi, sosiaalisemmaksi sekä ekologisesti kestävämmäksi.

Euroopan parlamentin jäsen olen ollut huhtikuusta 2008 lähtien. Aiemmin olen toiminut kansanedustajana (1983-2003), Kokoomuksen varapuheenjohtajana (1989-1993) ja ympäristöministerinä (1991-1995). Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

Toimin tällä hetkellä parlamentin ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan jäsenenä, talous- ja raha-asioiden valiokunnan varajäsenä sekä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan varajäsenä. Lisäksi olen Kiinan valtuuskunnan jäsen sekä Itäisen Euroopan kumppanuuspolitiikan varajäsen ja Etelä-Kaukasian valtuuskunnan varajäsen.

Aiemmin olen toiminut neuvotteluteorioiden kouluttajana ja luennoitsijana Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Joensuun yliopistossa. Lisäksi olen vaikuttanut eri kansalaisjärjestöissä mm. Suomen YK-liiton puheenjohtajana (1998-2007) ja YK-liittojen maailmanjärjestön WFUNA:n puheenjohtajana (2000-2005).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat

Sivut