Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko Aidosti asiallasi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmanlaatu

Saasteet

Päästöt lisääntyy koko ajan, ihmisiä, eläimiä, pieneliöitä myrkytetään surutta, pohjavesiä pilataan vaikka hyvin tiedetään että vesi on elämän perusta.

Hiilipäästöistä väitellään johtuuko lämpeneminen sittä vai päinvastoin, se mitä saasteet aiheuttaa elämälle ei näytä kiinnostavan ketään.

Milloin ihmisten itsesuojeluvaisto herää?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005879225.html

Puhtaampaa ilmaa, terveellisempiä elinympäristöjä, vähemmän astmaa

Noin 30 miljoonaa eurooppalaista sairastaa astmaa. Varsinkin eurooppalaisten lasten keskuudessa, allergia- ja astma on yksi yleisimmistä kroonisista sairauksista. Sairaus vaikuttaa henkilön hyvinvointiin, työkykyyn tai oppimistuloksiin. Yhteiskunnallisella tasolla allergia- ja astmasairauksien aiheuttamat kansantaloudelliset kustannukset ovat merkittäviä. Allergia- ja astmasairauksiin tulee eurooppalaisella tasolla reagoida lisäämällä tutkimusta, jakamalla tietoa hoitotyöhön liittyvistä hyvistä käytännöistä ja pitämällä huolta ympäristöstämme.

Puistopuilla on väliä

Science-lehdessä oli Katherine Willisin ja Gillian Petrokofsky kirjoittama juttu kaupunkien puistopuista. Koska asia on näin keväällä ajankohtainen, ja Helsingissä suunnitellaan jopa uusia kaupunkibulevardeja, päätin välittää lukijoilleni sen sanoman siltä varalta, ettei sitä muuten otettaisi huomioon.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä