Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko Aidosti asiallasi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikka Euroalue

Suomen velkaongelma ennen vapaata pudotusta

Velka on valtioille tärkeä taloudenhoidon väline. Toisin kuin yksityisten ihmisten ja yritysten lainojen kohdalla yleensä, valtionvelkaa ei ole tarkoituskaan maksaa pois.

Romaniassa tosin Nicolae Ceauşescu aikanaan sai päähänsä, että valtionvelka pitää maksaa kokonaan pois. Seurauksena oli ankaria säästötoimia. Sähkönkäyttöäkin rajoitettiin pakkotoimin ja asunnot olivat kylmiä, kymmenen asteen tuntumassa. Kansalaiset ajautuivat kurjuuteen ja köyhyyteen. Lopulta pulaa oli ruuasta, energiasta, lääkkeistä ja muista perustarvikkeista.

Avoin kirje Huoltovarmuuskeskukselle - maksujärjestelmästä perusinfraa

Kreikan ns. suunnitelma B on kuohuttanut Kreikassa ja Kreikan ulkopuolella. Käytännössä suunnitelma oli ottaa tarvittaessa käyttöön rinnakkainen sähkönsiirtoverkko, jolla turvattaisiin sähköverkon toimintakyky siinä tapauksessa, jos ulkomaille johtavat suurjännitekaapelit vaurioituisivat.

Eurokriisi tarvitsee leikkaushoitoa: joko Grexit tai Finexit!

Eurokriisi tarvitsee leikkaushoitoa!

Kreikan talous on kuin syöpä, joka vie euroalueen elinvoiman. Ellei syöpäkasvainta leikata (Grexit), se kasvaa ja amputoitavaa on enemmän. Vaarassa on koko euroalueen tulevaisuus. Samoin, jos Suomi amputoi itsensä siitä (Finexit). Tätä valttia tulisi neuvotteluissa käyttää.

Kuinkas suuri on tämä Kreikan uusin ”vippipyyntö”

Eilen uutisoitiin, että Kreikka on lähettänyt 3 vuoden lainapyynnön  ESM:lle . En ole huomannut uutisissa, että kuinkas suuri  ”pikkuvippi” on kysymyksessä 50 – 100 mrd ?

Ja entistä  vippiähän  ei ole paljoakaan.

Kreikan äänestystulos ei tuo ratkaisua lähemmäksi

Kreikkalaiset äänestivät sunnuntaina selvällä enemmistöllä "ei", vaikka itse kysymys oli monelle epäselvä. Jos kysymys on epäselvä, vastaustakin on vaikeaa tulkita. Selvää on ainoastaan, että kreikkalaiset ovat väsyneet talousahdinkoon, ja että neuvottelut Kreikan ja instituutioiden (euroryhmä, EKP ja IMF) välillä jatkuvat vielä hankalammista asemista kuin viikko sitten.

 

Ero eurosta ei ratkaise mitään, uudistukset ratkaisevat

Tänään 5.7.2015 Kreikka äänestää viimeisimmän tukipaketin ehdoista. Tosiasiassa Kreikka ei äänestä niistä, sillä velkojat ovat todenneet kyseiset ehdot riittämättömiksi tukiohjelmien jatkamiselle. Tästä on selvää, ettei kyse äänestyksessä ole tukiohjelmien jatkamisesta, vaan Kreikan tulevaisuudesta Euroopan Unionin ja EMU-alueen osana.

Suomi ei eroa tai eroteta eurosta, mutta miten Kreikan tänään käy ?

 

Tänään ovat euromaiden johtajat  koolla ylimääräisessä kokouksessa Kreikan talous- ja velkatilanteen johdosta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä